top of page

zo 17 mrt

|

Den Durpsherd Berlicum

KlimaatPiraat

Feestelijk concert met muziekvereniging TOG Berlicum

KlimaatPiraat
KlimaatPiraat

Tijd en locatie

17 mrt 2024, 13:00 – 15:30

Den Durpsherd Berlicum

Over het evenement

Op  zondagmiddag 17 maart geven de jeugdorkesten uit Berlicum, Heeswijk,  Dinther, Sint-Michielsgestel en kinderkoor de fermaatjes  een heel  bijzonder concert met een eigentijds  thema: de Klimaatpiraat. Aan het concert in Den Durpsherd doen  tientallen kinderen mee. Het concert maakt deel uit van het 150-jarig  bestaan van muziekvereniging TOG uit Berlicum.

Plastic soep

Meike van den Broek van de TOG-jeugdcommissie vertelt: “De  Klimaatpiraat gaat over een piraat op zee. De piraat ziet dé enorme  ‘plastic soep’ en merkt dat er veel zieke dieren in de zee zijn. De  piraat vertelt over het milieu en neemt het publiek op een  muzikale manier mee hoe mensen omgaan met het milieu. Ook komt aan de  orde wat je zelf kunt doen om het milieu te verbeteren. Het concert is  educatief en op een leuke interactieve muzikale manier gebracht”.

Unieke samenwerking

Het jeugdorkest bestaat uit verschillende jeugdorkesten uit Berlicum en  omliggende dorpen. Meike: “Niet alleen onze eigen blazersband en  opleidingsorkest spelen mee, maar ook de jeugdorkesten van Heeswijk,  Dinther, Sint-Michielsgestel en Den Dungen. Het is  uniek dat we met zoveel jeugd samen spelen! Daarnaast hebben we onze  eigen Klimaatpiraat; Nathalie Bosters. Als klap op de vuurpijl hebben we  ook nog kinderkoor ‘de Fermaatjes’ zij zullen een aantal nummers  zingen”.

Voorspoedige voorbereiding

De voorbereidingen voor het concert zijn in volle gang.  De  piratencommissie bestaat uit Justin van Nuland, Sam van Engeland,  Brechtje van den Heuvel, Peter Langenhuijzen en Meike van den Broek en  Daniëlle van Gaal helpt waar nodig. Ook de muzikale voorbereidingen  verlopen voorspoeding. De verschillende jeugdorkesten repeteren nu  individueel en we brengen het allemaal samen tijdens de generale  repetitie.

Jeugdslagwerkers

Meike: “De middag van het concert wordt een drukke gezellige boel met  een divers programma. Er is een vol podium met zeker 60 muzikanten. Wij  hopen een leuk en interactieve middag te verzorgen. De middag begint om  13.00u met een spetterend optreden van onze  jeugdslagwerkers in de foyer van Den Durpsherd. Zij zorgen voor een  leuke opening en maken ook muziek in de pauze! De middag is zeer  leerzaam voor kinderen en in het verhaal zit veel humor. Door een  serieus onderwerp als het klimaat op deze manier te presenteren  is het ook leuk voor de jonge kinderen.

Kaartjes zijn voor 3,50 euro (voor kinderen tot 12 jaar) of 5  euro (vanaf 12 jaar en volwassenen)  te koop via https://www.beneluxtheater.nl/event/piraat/

Deel dit evenement

bottom of page