top of page
Fermaatje_edited.jpg

Dirigent: Kinderkoor & Jeugdkoor

Foske Hilbrands

concert theater2.jpg

Achtergrond

De naam Fermaatjes komt van de muziekterm "fermate". Deze wordt aangeduid met een boogje (of dakje) met een punt erin, en staat voor een verlenging van de noot of rust waar hij boven staat. Je vindt dit teken terug in ons logo.

De Fermaatjes streven ernaar om op een redelijk tot hoog niveau te zingen. Onze filosofie is dat plezier in zingen en kwalitatieve groei elkaar versterken. Er wordt binnen de structuur van de muzikale en vocale scholing steeds toegewerkt naar een volgend optreden. Daarbij wordt aandacht besteed aan de oefening van de zangstem en de bijbehorende technieken.

Het Kinder- en Jeugdkoor de Fermaatjes heeft verschillende opleidingsklassen. Daarin leren we de kinderen op een speelse manier noten te lezen en deze ook meteen in de praktijk te zingen. Het resultaat is dat de kinderen goed leren luisteren naar elkaar én naar de muziek en daarin een zelfstandigheid ontwikkelen.


Die zelfstandigheid en het leren horen van muzikale patronen is niet alleen goed voor de muzikale, maar ook voor hun cognitieve en sociale ontwikkeling. Na de opleidingsklassen gaan de kinderen naar het kinder- en het jeugdkoor. De kinderen kunnen nu zelf noten lezen en interpreteren. 

De Fermaatjes treden regelmatig op bij allerlei verschillende gelegenheden. Daardoor ontstaat een zeer uitgebreid repertoire van musical- en popliedjes tot klassieke muziek. De allerkleinsten zingen natuurlijk kinderliedjes, tijdens optredens voorzien van een complete choreografie!


We doen veel optredens samen met andere koren, een muziekschool of een drumfanfare. Zo hebben we tijdens Charity4Children opgetreden met Drumfanfare Amantius, met Kerstmis met het Rosmalens Mannenkoor en hebben  we met het F-Bach orkest meegezongen met de Matthäus Passion! Andere gave projecten waren bijvoorbeeld de kinderopera Pythonia Pagode met het Brabant Koor, de Carmina Burana met het Jeroen Boschkoor en optredens op verschillende korenfestivals. 

bottom of page